close
دانلود فیلم
نکات مهم مدیریتی و بهداشتی پروش گوساله تا زمان از شیرگیری
دوشنبه 27 آذر 1396
پرورش گوساله تا زمان ازشیرگیری یکی از حیاتی ترین دوره های پرورش گاو می باشد که در این قسمت نکات کلیدی آن  برای موفقیت هرچه بهتر مطرح می شود
جای تبلیغات شما
خرید شارژ
تبلیغات
جای تبلیغات شما
حامیان و همکاران

آموزش قدم به قدم

وب سایت آموزش های تخصصی و کاربردی و درآمد زا

بیمارستان مجازی

وب سایت جامع پزشکی و مهندسی پزشکی

وب سایت جامع پزشکی و سلامت

علوم دامی

وب سایت تخصصی علوم دامی
پنل کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
اخبار علوم دامی
مقالات کاربردی
گاو میش
گوسفند
بز
شتر
اسب
بوقلمون
پرورش اردک
پرورش کبک
زنبورداری
هدیه ها
محصولات
فیلم های آموزشی
نرم افزار های کاربردی
آمار سایت
  • آمار مطالب
  • کل مطالب : 157
  • کل نظرات : 45
  • آمار کاربران
  • کل کاربران : 1777
  • افراد آنلاین : 2
  • آمار بازدید
  • بازدید امروز : 150
  • گوگل امروز : 22
  • آی پی امروز : 40
  • بازدید دیروز : 1,217
  • گوگل دیروز : 180
  • آی پی دیروز : 305
  • بازدید هفتگی : 150
  • بازدید ماهانه : 13,943
  • بازدید سالانه : 286,749
  • بازدید کل : 657,973
  • اطلاعات
  • امروز : دوشنبه 27 آذر 1396
  • آی پی شما : 54.221.93.187
  • مرورگر شما :
مدیریت پرورش و بهداشت گوساله تا از شیرگیری
  • تعداد بازدید : 1223
  • نکات مهم مدیریتی و بهداشتی پروش گوساله تا زمان از شیرگیری

    پرورش گوساله تا زمان ازشیرگیری یکی از حیاتی ترین دوره های پرورش گاو می باشد که در این قسمت نکات کلیدی آن  برای موفقیت هرچه بهتر مطرح می شود

     

    بهداشت گوساله تا از شیر شیری

     

    1- این گروه باید در باکس های انفرادی که از قبل شستشو، شعله افكنی و ضدعفونی شده و حاوی  بستر تمیز، نرم و خشک بوده نگهداری شوند و در صورت نیاز روزانه بستر  تعویض گردد.

    2- باکس های انفرادی باید دارای تهویه مناسب بوده و از نور کاافی برخوردار باشند و اه جهت جلوگیری از استرس گرمایی نصب سایبان الزامی است.

    3- گوساله باید از نظر بندناف، ،سیستم گوارشی وتنفسی کنترل شده ودر صورت نیاز توسط دامپزشک ویزیت گردد.

    4- از مصرف خود سرانه دارو و یا عدم رعایت طول درمان دارویی به جهت مقاومت دارویی و دیگر خطرات احتمالی اجتناب گردد.

    5- گوساله باید روزانه 2 تا3 وعده با شیر سالم و پاستوریزه و با دمای 38 درجه در سااعت های  منظم روزانه تغذیه گردد.

    6- گوساله باید با استارتر مناسب و آب تمیز و با دمای مناسب (بسته به فصل و منطقه)  نیز تغذیه  گردد.

    7- انجام شاخ سوزی در هفته دوم (از روز 7 تا روز 11) به روش صحیح ( با پماد شاخ سوز و در محل رویش شاخ و یا با داغ کردن دکمه رویش شاخ) الزامی است.

    8- قطع سرپستانكهای اضافی در هفته دوم با رعایت موارد بهداشتی و استرسی الزامی است.

    9- بیماریابی در باکسهای گوساله دانی روزانه حداقل 2 بار الزامی است بدیهی است گوسااله های  مشكوك و بیمار باید جهت دما گیری و معاینه و انجام اقدامات بعدی سریعاً به دامپزشاک معرفی  گردد.

    11- با توجه به شیوع  بیماریهاای عفونی و واگیر دار بخصوص در فصو ل گرم سال، مبارزه باحشرات،مگس،جوندگان و سگ و گربه الزامی است.

    11-با توجه به شیوع بیماریهای عفونی و واگیر دار ( همچون لپتوز، BVD,IBR ، یون، ساالمونلا و ...) احداث حوضچه های آب و مواد ضدعفونی کننده مناسب و تعویض روزانه آنها الزامی است.

    12- با توجه به  شیوع انتشار سریع بیماریهای فوق  بخصوص یون و ساالمونلا از ورود افراد غیر مسئول و غیرمرتبط به گوساله دانی ممانعت بعمل آمده و همچنین به جهت این که منبع آلودگی یون و سالمونالا کود دامهای آلوده در بهاربندهای شیری می باشد لذا از تردد تراکتور و دیگر ادوات ماشینی مشغول به کار در بهاربند های شیری به این بخش جداً ممانعت بعمل آید.

    13- با توجه به شیوع  آسان بیماریهای واگیردار و عفونی  رعایت کامل موارد بهداشتی مانند شستشو و ضدعفونی ظروف حمل شیر و آب، شستشو و ضدعفونی باکسهای گوسااله دانی، بهداشت چكمه و لباس کارگر و نیز بهداشت بستر کاملا الزامی است.

    14-توجه داشته باشید که خطر پنومونی و اسهال در زمان قط شیر به دلیل وجود استرس و لذا فعف سیستم ایمنی بدن افزایش یافته و لذا به حداقل رساندن استرس در زمان قطع شیر الزامی بوده و شرایط  قطع شیر باید بر اساس پروتكل های ارساالی ( در نظر گرفتن سلامتی و شادابی  گوساله) صورت پذیرد.

    15-جهت کنترل گوساله های قط شیر از خطر بروز استرس و بیماریها، گوسااله ها در باکسهای  انفرادی به مدت 5 روز تحت نظر قرار می گیرند. در صورت صلاحدید دامپزشک فارم از قطع شیر  گوساله ی  تحت درمان تا بهبودی کامل باید اجتناب کرد.

    16-در صورت درگیری گله به بیماریهای عفونی  و واگیر دار و احتمال سرایت آن به بخش گوساله دانی نمونه گیری از خون، مدفوع، لاشه تلف شده و سواپ از بینی الزامی بوده و ادین منظور تا زمان قطعی شدن آزمایش، گوساله یا گوساله های مشكوك باید در یک مكان مشخص تیمار و قرنطینه شوند.

    17-ارزیابی کیفیت شیر پاستوریزه و استارتر مورد تغذیه گوساله ها از نظار میزان آفلاتوکسین ها (خصوصاً M1)  و پاتوژن های احتمالی به صورت ماهانه الزامی بوده که باید توسط مدیر سلامت گله صورت پذیرد.

    18-انجام واکسناسیون های مورد نیاز در این گروه از گوساله ها در موعد مقرر الزامی است.

    19-ثبت کلیه عملیات درمانی و پیشگیرانه مربوط به این گروه الزامی است. 

    21- افزودن پروتكسین به جیره این گروه از گوساله ها به میزان 1گرم برای 4 راس جهت تجهیز روده گوساله کمک کننده است که این میزان در گوساله های شیرخوار زیر 3 هفته در شیر و در بالای 3 هفته در کنسانتره ریخته میشود.

    21- در پنومونی گوساله ها عوامال ویروسی مثل BRSv,BVD,PI3 ، مایكوپلاسما بویس و IBR نقش مهمی داشته لذا رعایت نكات مدیریتی ذیل جهت کنترل استرس و جلوگیری از پنومونی ناشی از ضعف سیستم ایمنی الزامی است:

    الف: بستر گوساله های باسنین بالا یک روز درمیان باید تعویض گردد.

    ب: استرس گرمایی در بروز پنومونی در این گروه نقش اساسی داشته لذا پیشگیری از استرس گرمایی  الزامی است.

    ج: استرس از شیرگیری باید به حداقل برسد.

    د: وجود روتاویروس و کروناویروس در بروز اسهال نقش مهمی داشته لذا میتوان از واکسن روتااویروس و کروناویروس استفاده کرد.

    22-  7 روز قبل از از شیر گیری گوساله ها بهتر است از لوامیزول خوراکی و AD3E  تزریقی جهت  تقویت سیستم ایمنی استفاده گردد.

    23 - ارزیابی شیر پاستوریزه گوساله ها از نظر یون، ما یكوپلاسما و استاف اورئوس الزامی است.

    24 – بالا بردن میزان پروتئین کنسانتره در گوساله ها خصوصا سویا موجبات تغییرات قلیایی PH در شیردان را فراهم ساخته که خود زمینه ساز رشد باکتری های فرصت طلب همچون کلوستریدیوم ها و سالمونلا ها در روده بوده و موجبات اسهال را  فراهم می سازد.

    25- نمونه گیری از مدفوع  گوساله های اسهال جهت کشت میكربی سالمونلا و بررسی انگل کوکسیدیا و ژیاردیا و کریپتوسپوریدیومها و همچنین بررسی میزان اوره و پروتئین و تعداد لكوسیتها الزامی است.

    26- خونگیری از گوساله های خون شاش بالای 2هفته جهت بررسی لپتوزپیروز الزامی است.

    27- نمونه کیری از سواپ بینی و خون جهت بررسی  BRSv,BVD,PI3 ، مایكوپلاسما و کرونا ویروس  الزامی است.

     

    سوالات و نظرات خود را در مورد این مبحث در تالار گفتمان سایت مطرح کنید

    نظرات
  • در قمست نظرات مشکلات و پیشنهادات و انتقادات خود را با ما در جریان بگزارید.
  • این نظر توسط Ali در تاریخ 1393/10/29 و 16:51 دقیقه ارسال شده است

    جالب بود. ممنون.


    نام
    ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
    وبسایت
    :) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
    نظر خصوصی
    مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
    کد امنیتی