close
دانلود فیلم
روش های واكسيناسيون در مرغداري صنعتی
دوشنبه 27 آذر 1396
هدف از واکسیناسیون بدست آوردن یک نوع ایمنیت در برابر عوامل بیماریزا (ویروس یا باکتری) می باشد. واکسن از بروز بسیاری از بیماریهای خطرناک در مرغداری جلوگیری می کن
جای تبلیغات شما
خرید شارژ
تبلیغات
جای تبلیغات شما
حامیان و همکاران

آموزش قدم به قدم

وب سایت آموزش های تخصصی و کاربردی و درآمد زا

بیمارستان مجازی

وب سایت جامع پزشکی و مهندسی پزشکی

وب سایت جامع پزشکی و سلامت

علوم دامی

وب سایت تخصصی علوم دامی
پنل کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
اخبار علوم دامی
مقالات کاربردی
گاو میش
گوسفند
بز
شتر
اسب
بوقلمون
پرورش اردک
پرورش کبک
زنبورداری
هدیه ها
محصولات
فیلم های آموزشی
نرم افزار های کاربردی
آمار سایت
  • آمار مطالب
  • کل مطالب : 157
  • کل نظرات : 45
  • آمار کاربران
  • کل کاربران : 1777
  • افراد آنلاین : 2
  • آمار بازدید
  • بازدید امروز : 102
  • گوگل امروز : 22
  • آی پی امروز : 39
  • بازدید دیروز : 1,217
  • گوگل دیروز : 180
  • آی پی دیروز : 305
  • بازدید هفتگی : 102
  • بازدید ماهانه : 13,895
  • بازدید سالانه : 286,701
  • بازدید کل : 657,925
  • اطلاعات
  • امروز : دوشنبه 27 آذر 1396
  • آی پی شما : 54.221.93.187
  • مرورگر شما :
روش های واكسيناسيون در مرغداري صنعتی
  • تعداد بازدید : 598
  • روش های واكسيناسيون در مرغداري صنعتی


    هدف از واکسیناسیون بدست آوردن یک نوع ایمنیت در برابر عوامل بیماریزا (ویروس یا باکتری) می باشد. واکسن از بروز بسیاری از بیماریهای خطرناک در مرغداری جلوگیری می کند. از اینرو امروزه در مرغداریهای تجاری و صنعتی استفاده از واکسن ها ضروری و اجباری است.


    واکسیناسیون طیور

    انواع واکسنها 

    واکسنهای کشته شده: این واکسنها دارای ایمنیت کوتاه بوده و نیاز به یادآوری دارد و نگهداری آن آسان می باشد.

    واکسنهای زنده و تخفیف حدت یافته: ایمنیت این واکسنها طولانیتر می باشد، نگهداری آن باید در یخچال و به دور از نور شدید باشد.

     

    روشهاي مختلف واكسيناسيون (مزایا و معایب)


    1- روش آشامیدنی:

    ابتدا به ازاء هر لیتر آب 100 سی سی شیر چربی گرفته (پس چرخ) به آب  آشامیدنی اضافه نموده و خوب بهم می زنند سپس واکسن را در آب مخلوط با شیر، بسته به سن به نسبت زیر اضافه می¬کنند. 

    سن طیور نسبت رقیق کردن واکسن

    3-4 هفتههر 1000 دوز واکسن در 25  لیتر آب مخلوط شده با شیر

    5-7 هفتههر 1000 دوز واکسن در 40 لیتر آب مخلوط شده با شیر

    7 هفته به بالاهر 1000 دوز واکسن در 60 تا 75 لیتر آب مخلوط شده با شیر

     چناچه شیر بدون چربی در دسترس نبود کافی است واکسن را فقط در آب خنک رقیق نموده و بلافاصله آن را به طیور خورانید. در هنگام واکسن دادن در این روش باید نکات زیر را رعایت نمود: 

    1) برای رقیق کردن واکسن نباید از آبی که حاوی مواد ضدعفونی کننده است استفاده شود. آب چاه، چشمه و یا آب جوشیده و سرد شده برای رقیق نمودن واکسن مناسب است. دمای مناسب آب 23 درجه سانتیگراد می باشد.

    2) ظروف مورد استفاده نباید با مواد ضدعفونی کننده از چند روز پیش آغشته شده باشند. 

    3) تعداد آبخوریها را باید در صورت امکان به دو برابر مواقع معمولی افزایش داد. 

    4) ظروف آبخوری محتوی واکسن نباید در معرض نور مستقیم آفتاب قرار گیرد. 

    5) بهتر است جوجه ها و یا مرغ ها را تا چند ساعت قبل از دادن واکسن آشامیدنی تشنه نگهداشت. 

    6) واکسن ها باید کاملاً تازه باشند و نباید بیش از 2  الی 3 روز بیشتر نگاهداری  شوند. نگاهداری آنها باید در فریزر که حرارت آن زیر صفر است انجام شود. 

    روش واکسیناسیون به وسیله آب آشامیدنی آسان است  و احتیاج به گرفتن طیور نیست از اینرو استرس برای گله به وجود نمی آید، نیاز به حداقل کار و کارگر است و عکس العمل واکسن در جوجه ها ملایم است ولی به علت اینکه جوجه ها ممکن است به یک نسبت از آب واکسن دار استفاده نکنند مصونیت حاصل یکنواخت و مطمئن نیست. از اینرو در نقاط آلوده این روش کمتر توصیه می شود. 


    2- روش قطره چشمي يا بيني:

     

    واکسن چشمی طیور

    در این روش هزار دوز واکسن را در 20 تا 25 سی سی آب مقطر و یا آب جوشیده و خنک شده حل می کنند و سپس با استفاده از قطره چکان های مخصوص یک قطره در چشم هرجوجه می چکانند. قطره چکان های مخصوص این کار که در بازار وجود دارد هر 1 سی سی را به 50 قطره تقسیم می کند، در نتیجه همراه با هر قطره یک دوز واکسن در چشم چکانده می شود. این روش از نظر تولید مصونیت مطمئن تر از روش قبلی است اما گرفتن جوجه ها سبب به وجود آمدن استرس در آنها می شود. در سنین بالا استفاده از این روش مشکل است همچنین واکسن به طور عمیق در دستگاه تنفسی نفوذ نمی کند. 


    3- روش تزریقی:

    در این روش 1000 دوز واکسن را در 1000 سی سی آب مقطر استریل و یا آب جوشیده خنک شده حل نموده و به وسیله سرنگ های اتوماتیک بسته به سن مقدار 5/0 -1 سی سی در  داخل عضله سینه یا ران، زیر پوست گردن و یا در بال  تزریق می کنند. معمولاً برای جوجه های سنین بالا از این روش استفاده می گردد. این روش بسیار مطمئن است. 


    4- روش اسپري:

    واکسن را در مقداری آب (بستگی به دستگاه اسپری) حل کرده  و در دستگاه می ریزند و سپس آنرا کار می اندازند. در اثر عمل دستگاه ذرات ویروس (واکسن) به صورت اسپری در محیط پخش می شود و از راه دستگاه تنفسی وارد بدن جوجه ها می گردد. توصیه می شود که از این روش برای اولین واکسیناسیون استفاده نشود. بیشتر مرغداران از این روش برای تجدید واکسیناسیون در مرغ های تخمگذار استفاده می کنند. برای اینکه عمل به خوبی انجام گیرد باید نکات زیر مورد توجه قرار گیرد: 

    1) برای واکسینه کردن 1000 قطعه طیور مقدار 70 سی سی از محلول 20 درصد گلیسیرین در آب مقطر را همراه با واکسن که قبلاً در 30 سی سی حل شده است (مجموعا 100 سی سی) در بطری مخصوص دستگاه می ریزند و آن را روی 1000 قطعه مرغ در مدت 3 دقیقه در هوا می پاشند. این روش چون واکسن مستقیماً در روی دستگاه تنفسی پاشیده می شود ایمنیت مطلوبی دارد اما ایمنیت در بین جوجه ها یکسان نیست و بعضی از جوجه ها ممکن است به قدر کافی واکسن دریافت نکنند. 

    2) قبل از اسپری کردن مرغداری باید درها و پنجره های سالن را بسته و دستگاههای تهویه و هواکش ها را خاموش نمود. 

    3) واکسن باید در ارتفاع 90 تا 120 سانتیمتری بالای سر طیور در هوا پاشیده شود. 

    4) ماشین اسپری کننده باید به آرامی حرکت داده شود تا اسپری به طور یکنواخت انجام گیرد. 

    5) برای مدت 15  دقیقه بعد از پاشیدن واکسن در هوا باید در و پنجره بسته باشد. 

    6) تمام طیور یک مرغداری باید در یک زمان واکسینه شوند. 

    7) در هوای گرم اسپری باید در موقع صبح که هوا خنک می باشد انجام گیرد. 


     

    5- طریق فرو بردن نوک طیور در واکسن:

    این روش کمتر توصیه می شود چون زیاد مطمئن نیست. هر هزار دوز واکسن را در 150 سی سی آب تمیز حل کرده و در ظروف کم عمق می ریزند و مدت چند ثانیه نوک پرنده را در آن فرو می برند. 

    نظرات
  • در قمست نظرات مشکلات و پیشنهادات و انتقادات خود را با ما در جریان بگزارید.
  • این نظر توسط رضا در تاریخ 1394/2/31 و 22:29 دقیقه ارسال شده است

    سلام . خوب بود ممنون


    نام
    ایمیل (منتشر نمی‌شود) (لازم)
    وبسایت
    :) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) :S
    نظر خصوصی
    مشخصات شما ذخیره شود ؟ [حذف مشخصات] [شکلک ها]
    کد امنیتی